7 preprostih korakov do poletne transformacije

Poletje se bliža in veliko izmed nas začne razmišljati o poletnih dopustih in posledično izgledu v kopalkah. V teoriji je pot preprosta, vendar zahteva svoj čas, disciplino in predanost. V kolikor razmišljate o “novi” poletni postavi,  sem za vas pripravil 7 ključnih korakov:

1. Doslednost je ključna

Prva točka, ki je po mojem mnenju najbolj pomembna je disciplina. Motivacija igra svojo vlogo v celem procesu ampak disciplina je tista, ki vas bo pripeljala do cilja. Tudi, če na začetku nimate motivacije vas bodo prvi rezultati zaradi same discipline dovolj motivirali za naslednje izzive.

Če ste se za nekaj odločile, prevzamite odgovornost in se potrudite. Dobre stvari ne pridejo zlahka.

2. Trening za moč

Fitnes je edini šport oziroma aktivnost pri kateri se lahko odločimo, da oblikujemo telo po naši lastni volji. Vključite trening z utežmi za gradnjo mišic, hujšanje, pospešitev metabolizma in učinkovito oblikovanje telesa.

3. Prioriteta beljakovin

Beljakovine so gradbeni blok za mišice. Zato je ključno, da zagotovite zadosten vnos beljakovin v vaši prehrani. Tako boste podpirali rast in obnovo mišičnega tkiva ter optimizirali rezultate vašega treninga.

Zadosten vnos pri aktivnih posameznikih je okoli 1,6-2,4 grama na kilogram telesne teže. To je splošno priporočilo, ki varira od posameznika do posameznika. Za bolj natančna priporočila vam svetujem, da si izračunate svoj vnos in razporeditev makrohranil na KALKULATORJU.

4. Ostanite hidrirani

Dokaj samoumevno a kljub temu. Hidracija je ključna za številne vidike zdravja, vključno s prebavo, presnovo in splošnim počutjem. Ob vsaki kavi, obroku ali malici spijte kozarec vode. Ob aktivnosti vsaj liter vode. Pijte dovolj vode čez dan, da ohranjate svoje telo v optimalnem stanju.

5. Pazite na porcije

Velikost porcij ima pomemben vpliv na vaš vnos kalorij. S prekomernim uživanjem hrane se lahko zlahka zgodi, da porabite več kalorij, kot jih vaše telo potrebuje. Zato je pomembno, da pazite na količino hrane, ki jo zaužijete, in se izogibate prenajedanju. Tudi ob uživanu oh in sploh bio, energetične, čiste “zdrave” prehrane privede do prenajedanja, ki je kontra produktiven vašemu cilju.

MOJ NASVET: Ob vsakem obroku naj bodo prisotne beljakovine, zelenjava ali sadje in kvaliteten vir ogljikovih hidratov, ki nudi gorivo vašemu telesu. Prakticirajte nadzor nad porcijami, da uravnavate vnos kalorij in se izognete prenajedanju in stresiranju o ideji jedilnika, “zdrave” hrane in podobno.

6. Omejite predelano hrano

Predelana hrana je pogosto polna dodanih sladkorjev, maščob, in umetnih sestavin, ki vašemu telesu ne koristijo. Namesto tega se osredotočite na celovita, hranljiva živila, ki bodo zagotovila vašemu telesu potrebne hranilne snovi.

7. Gibanje, ki ni specifičen trening

HOJA / KORAKI

Ne samo, da je aktivno življenje pomembno zaradi samega zdravja. Ko govorimo o hujšanju sli spremembe telesne postave v žečjeni poletni izgled so koraki vaše skrivno orožje.

Velikokrat j 10.000 korakov na dan preveč ambiciozen cilj saj ga je težko ohranjati, če imate sedeč in neaktiven življenski stil. Zato vedno svetujem, da začnite prei 7.500 korakov na dan in postopoma višajte.

Kako? Uporabljajte stopnice, parkirajte malo dlje od službe ali trgovine, na lepo vreme se odpravite v službo s kolesom,  vzemite si čas in opravite dnevni sprehod, med službo naredite več aktivnih premorov in tako dalje.

Vprašakte se – ali ni lažje malo dvigniti aktivnost čez dan kot pa, da se še dodatno odrekate hrani ali mučite na kardio napravah ?

Ne pozabite, da dosežek vašega poletnega telesa zahteva predanost, vendar boste s temi preprostimi, a učinkovitimi koraki, dosegli uspeh. V kolikor potrebujete pri tem mojo pomoč mi napišite spodaj in vam odgovorim v najkrajšem možnem času.

BREZPLAČEN UVODNI POSVET. KAVO ČASTIM JAZ.

Daniel jelovič pred treningom se pripravlja

Email info@danieljelovic.com