Kako ustvariti realističen vadbeni urnik, ki se prilega vašemu življenju

Redna vadba je ključnega pomena

za naše telesno in duševno počutje, a izziv je najti načrt, ki se brez težav prilagodi našemu natrpanemu življenju. S pravilnim pristopom in trdno podporno mrežo oziroma sistemom lahko oblikujete realističen vadbeni načrt, ki prinaša trajne koristi. V tem članku vas bom vodil skozi postopek ustvarjanja prilagojenega načrta in kako vam lahko moj program FITNES STARTER pod drugim imenom “vaš digitalni žepni trener” omogoči izjemno podporo na vaši poti do boljšega počutja in novega telesa.

1. Ocenite svoj življenjski slog in postavite realne cilje

Preden se pustite povleči v kateri koli vadbeni načrt. Naj bo to fitnes, kolesarjenje, ples ali bilo kaj podobnega je ključno, da ocenite svoj trenutni življenjski slog, delovne obveznosti, družinske odgovornosti in osebne prioritete. Z razumevanjem svojih omejitev in obveznosti lahko postavite realne cilje vadbe, ki vas ne bodo preobremenili.

Začnite z določitvijo svojih ciljev. Ali si želite izboljšati splošno kondicijo, izgubiti težo, pridobiti mišično maso ali preprosto zmanjšati stres?

Jasno določeni cilji vam bodo pomagali oblikovati načrt, ki bo usklajen z vašimi specifičnimi potrebami.

2. Izberite dejavnosti, ki jih uživate

Ključ do dolgoročne motivacije je izbrati dejavnosti, ki jih resnično uživate. Ne glede na to, ali gre za ples, pohodništvo, jogo, dvigovanje uteži ali plavanje, poiščite dejavnosti, ki vam prinašajo veselje in vas spodbujajo k redni vadbi.

Iz izkušenj vam predlagam, da sprobate različne vadbe oziroma športe, dokler ne najdete tiste, ki najbolje ustreza vašim željam in življenjskemu slogu.

Če govorim zase se poslužujem naslednjega…

Užitek in izziv najdem v tenisu, badmintonu in kickboxu. A zavedam se kako moje telo in počutje profitira zaradi fitnesa in treninga za moč. Ob natrpanem urniku kombiniram te dejavnosti. Sem ter tja kaj dodam ali zamenjam. Trening za moč pa ostaja, ker je osnova za različne športe in dobro počutje.

3. Vključite raznolikost

Ko govorimo o samem treningu za moč lahko enoličnost privede do dolgčasa in zmanjšane motivacije. Vključite v režim različne pristope k treningu. Od nizkih ponovitev do visokih – ponovitve od 6 do 25 (lahko tudi testirate svoj maksimalen dvig a previdno ! ). Ne samo, da bo to ohranjalo stvari zanimive, ampak bo tudi izzivalo različne mišične skupine in preprečevalo ustavljanje napredka.

POMEMBNO: Ne pozabite, da so osnove le osnove. POČEP, DEADLIFT, POTISKI IN POTEGI (HORIZONTALNI IN VERTIKALNI) ZGORNJEGA DELA TELESA, IZPADNI KORAKI in tako dalje.

4. Načrtujte realistične časovne okvire

Čas je omejen vir, zato ga je pomembno pametno razporediti. Analizirajte svoj dnevni urnik in poiščite proste časovne “luknje” za trening oziroma gibanje.

Ni nujno, da je trening enourno opravilo vsak dan; že krajše, intenzivne seje lahko prinesejo pomembne rezultate. Zaenkrat stremite k doslednosti namesto intenzivnosti in vedite, da šteje vsak trening, ne glede na dolžino.

Začnite počasi in nadgrajujte, ko začutite, da lahko.

5. Ustvarite uravnotežen vadbeni načrt

Ustrezen vadbeni načrt naj vključuje elemente kardiovaskularne vadbe, vadbe za moč, razteznih vaj in dnevov za počitek in regeneracijo.

Kardiovaskularne dejavnosti dvignejo srčni utrip, pozitivno vplivajo na delovanje srca in izboljšajo vzdržljivost. Medtem, ko vadba za moč pomaga pri gradnji mišične mase, preprečavnje poškodb in zmanjša tveganje osteoporoze na stara leta ter med mojimi ljubšimi lastnostmi gradi seveda “surovo moč”. Raztezne vaje, kot so raztezanje ali joga, spodbujajo gibljivost in preprečujejo poškodbe. Dnevi za počitek so enako pomembni, saj telesu omogočajo čas za regeneracijo.

In še bi lahko našteval zakaj je dobro trenirati in se gibati a tega se verjetno zavedati sami.

Saj se ?

6. Spremljajte napredek in prilagajajte po potrebi

Ohranjajte evidenco o svojem napredku, da boste lahko praznovali dosežke in prepoznali področja, ki zahtevajo prilagoditev. Za spremljanje napredka lahko uporabite vadbeni dnevnik ali celo moj program FITNES STARTER, ki mesečno skrbi za nove treninge z namenom zagotavljanja napredka, variabilnosti in najbolj pomembno – PODPORE in DOSLEDNOSTI.

7. Moč "FITNES STARTER" - Vaša podporna mreža

Iz vidika marketinga bi vam sedaj moral med vrsticami prodat program na način kot, da vam nič ne prodajam. Zato bom direkten, ker ne verjamem v te zadeve.

Zavedam se koliko vam lahko doprinese v vaše aktivno življenje moj program FITNES STARTER. Zato vam z veseljem prodajam rešitev, ker vem kaj vse vsebuje ta “digitalni žepni trener”.

Preden delim link do nakupa, vam iz svojih začetkov v fitnesu zaupam naslednje.

Ko se podajate na pot k boljši telesni pripravljenosti ali novemu telesu lahko podporna mreža in vodenje strokovnjaka naredi veliko razliko.

FITNES STARTER ponuja celostno rešitev zasnovano za uresničevanje vaših ciljev, in vam nudi vse, kar bi dobili z osebnim trenerjem.

Mesečna podpora: FITNES STARTER zagotavlja neprestano podporo, da ohranite motivacijo in odgovornost do samih sebe. Imeli boste dostop do mene, ki vam bom odgovarjal na vaša vprašanja, vam nudili vodstvo in vam pomagali ostati na pravi poti, če boste le to potrebovali. Mislim, da temu niti ne bo potrebno saj je vse skupaj sestavljeno na način, da samo sledite programu brez dodatnih vprašanj.

Napisan trening program z videoposnetki: Program vključuje mesečni trening program, prilagojen začetniku v fitnesu ali nekomu, ki že trenira in je zadel “plato” ali rabi nove ideje. S pomočjo instrukcijskih videoposnetkov se boste naučili pravilnih tehnik in izvedbe vaj.

Ideje za obroke in znanje o prehrani: Pravilna prehrana je ključnega pomena za uspešno pot do vaših ciljev. Prejeli boste ideje za obroke, ki niso samo okusni ter gurmanski. Lahko jih uživate brez slabe vesti, saj so prilagojeni za vaše cilje. Hkrati vsebuje program dragocene informacije o prehrani, da boste lahko razumeli prehrano in optimizirali rezultate.

Zaključek

Ustvarjanje realističnega vadbenega načrta, ki se prilagaja vašemu življenju zahteva premišljeno načrtovanje, predanost in razumevanje vaših prioritet in omejitev.

Z izbiro dejavnosti, ki jih uživate, vključevanjem raznolikosti v treningu in postavljanjem dosegljivih ciljev boste zgradili temelje za trajnostne vadbeno-navadne.

Poleg tega vam bo vaš žepni trener FITNES STARTER omogočil dragoceno vsebino, motivacijo in vodstvo za izboljšanje vaše vadbene poti.

Ne odlašajte in naredite prvi korak k boljšemu počutju, bolj fit telesu in bolj kakovostnem življenju za samo 47€ na mesec s program FITNES STARTER v vašem žepu.