Poletna postava se gradi pozimi

Kot osebni trener z leti izkušenj sem videl številne stranke, ki so se podale na pot k svojim sanjskim poletnim telesom. Na tej točki vam povem, da bom direkten, brez ovinkarjenja. Ko s stranko spreminjava telesno kompozicijo s ciljem poletne postave gre za več kot samo obiskovanje fitnesa in švicanja.

Gre za celostni pristop, ki zahteva predanost, zavezanost in personaliziran načrt.

Ena najpogostejših napak,

ki jih delate pri svojih transformacijah je podcenjevanje časa, ki je potreben za dosego vidnih rezultatov. Transformacija telesa ni kratek proces; gre za potovanje, ki zahteva potrpežljivost in doslednost.

Zato je začetek v začetku leta ključen (besedna igra na katero bi bila učiteljica slovenščine ponosna). 

Z osredotočenim trudom v obdobju treh do štirih mesecev so lahko dosežene izjemne spremembe. In natanko toliko časa imava do poletja.

Verjetno se oba zavedava, da pri tem ne gre ne samo za potenje v fitnesu. Čeprav trening igra ključno vlogo pri oblikovanju telesa je enako pomembna prehrana. Ne govorim o klasičnem fitnes pristopu, ki zagovarja riž, piščanca in brokoli.

Uravnotežena prehrana, ki podpira vaše telesne cilje, je bistvena. Ampak tukaj je “catch” – ni treba, da bi bila prehrana enolična ali omejevalna. Poudarjam pomembnost realistične prehrane, ki vam omogoča uživanje hrane, hkrati pa napredujete k svojim ciljem. Vzemite si prehranski del poletne transformacije kot gorivo za vaš trening. Kot 100-oktanski bencin za vaš ferrari.

Fitnes je edini šport oz. dejavnost pri kateri lahko po svoji volji oblikujete telo.

V angleščini se temu reče “sculpting the body”. To pomeni, da se lahko odločite, da lahko z določenimi vajami in pristopi oblikujete oziroma zgradite določen del telesa. Večje rame? Super, vaje za rame. Večji hrbet, super, vaje za hrbet in tako dalje.

Zato je v fitnesu ključna uporaba uteži in naprav v svoj plan treninga. Za doseganje optimalne telesne sestave je individualizacija ključna. Katere vaje, koliko serij, ponovitev, kakšen tempo, kdaj in kje v program vključiti določene vaje? Kaj zastaja? kje so pomanjklivosti? Kaj je konec dneva izvedljivo glede na vas čas in predispozicije.

Predvsem ženske se bojijo dvigovanja uteži, ker se bojijo, da bodo preveč nabite. To je kot, da bi ob opravljenem izpitu za avtomobil naslednji dan vozili formulo ena. Ne gre ne? Moški dobro vemo kako težko je pridobiti večje roke in prsni koš… če bi bilo to tako lahko bi izgledali kot grške skulpture.

Resnica je, da je dvigovanje uteži ključno za oblikovanje telesne kompozicije. Naj bo to vitko in tornirano telo ali telo iz grške mitodologije.

Uteži, fitnes ali dvigovanje bremena izboljša delovanje metabolizma, izgradi mišice in ustvariti tisti zaželeni izgled – popoln za sezono na plaži.

Zdaj pa govorimo o času, denarju in predanosti.

Res je, dosežek vašega sanjskega poletnega telesa zahteva naložbo – tako časovno kot tudi finančno. A verjemite mi, ko rečem, da se splača. Samozavest, moč in občutek dosežka, ki ju prinese dosežek ciljev, sta neprecenljiva.

Ko se bližajo poletni meseci je pomembno, da si zapomnimo, da je čas ključnega pomena. Osebni trenerji smo pogosto v prihajajočem času zasedeni saj se stranke trudijo pridobiti formo pred glavnimi dopusti.

Zato, če ste resno mislili s svojo poletno transformacijo, ne odlašajte. Tukaj sem zato, da pomagam posameznikom do bolj kakovostnega življenja. Poletna postava mariskomu predstavlja ravno to.

Za zaključek, pot k vašemu poletnemu telesu se začne zdaj.

S predanostjo, zavezanostjo in pravilnim vodstvom lahko dosežete rezultate o katerih ste vedno sanjali. Ne dopustite, da vas zimska in spomladanska melanholija zadrži – izkoristite priložnost za transformacijo svojega telesa in poletje dočakajte s samozavestjo.

Če rabite pri tem pomoč in bi se resno lotili dela me kontaktirajte na info@danieljelovic.com ali kar na 041-345-731.

Lp, Coach

BREZPLAČEN UVODNI POSVET. KAVO ČASTIM JAZ.

Daniel jelovič pred treningom se pripravlja

Email info@danieljelovic.com