Vodnik osebnega trenerja za ohranjanje motivacije v časih utrujenosti in zasedenosti

Vidim vas,

kako usklajujete delo, življenje in neskončen seznam opravil.

Preden gremo k bistvu dajte si eno pohvalo.

Dobro vam gre.

Vsi vemo, kako težko je najti motivacijo za trening, ko ste utrujeni in zaposleni. Toda ne skrbite, saj sem pripravili mali arsenal strategij, ki vam bodo ponovno prižgale iskrico vaše fitnes strasti, tudi ko se zdi, da počasi upada!

Kot osebni trener delim učinkovite strategije, ki vam bodo pomagale premagati utrujenost in “pre-natrpan” urnik ter ohranjati vašo pot do boljšega počutja na pravih tirnicah.

DOVOLJ MOTIVACIJSKEGA GOVORA.

Prvo vam moram nekaj priznati. česar ne ve veliko ljudi. Glede na to, da si kruh služim z osebnim trenerstvom bi predpostavili, da sem neke vrste fitnes navdušenec. Je tako?

V resnici sta mi fitnes in trening velikokrat odveč. Ampak RES odveč. Zavedam pa se, da pomanjkanje treninga mojemu življenju ne koristi. Ko treniram se boljše počutim, boljše spim, boljše delam in konec dneva tudi boljše izgledam.

Življenje je lahko hektično in včasih se zdi, da ni časa ali energije za trening.

A ne obupajte! Še vedno lahko najdete motivacijo za trening ali aktivnost, tudi v najbolj izčrpanih in natrpanih dneh z naslednjimi triki:

1. SPREJMITE MOČ PRAVILA 10 MINUT

Ko vas kavč kliče glasneje kot vaše uteži, sklenite dogovor s samim seboj. Zavežite se, da boste migali le deset minut – ne več in ne manj. Verjetno boste, ko enkrat začnete, začutili endorfine, ki vas bodo spodbudili, da opravite pravi trening. Spomnite se, da je prvi korak najtežji, a vsako potovanje se začne z njim!

2. PRILAGODITE SVOJ URNIK, NE SAMO SVOJE MIŠICE

Življenje postane zelo zasedeno in to je v redu. Vendar ne dovolite, da bi vas to iztirilo iz tira fitnesa! Obravnavajte svoje treninge kot ključne obveznosti, enako pomembne kot pomemben sestanek ali zmenek s prijatelji. Natančno načrtujte čas za trening in močno si ga varujte. Vaše telo in um si zaslužita to posebno časovno obdobje “za vas”.

3. NAJDITE DUŠEVNEGA SOPOTNIKA V FITNESU

Vaditi sam je podobno, kot bi jedli kos pice brez sira – preprosto ni tako zadovoljivo. Povežite se s “partnerjem za trening”, ki si deli vaše cilje in “nore” urnike. Imeti nekoga, ki vam bo stisnil roko po počepih in se smejal/a med raztezanjem, bo celoten proces naredilo veliko bolj prijetnega in spodbudnega.

4. NETFLIX BREZ LENARJENJA

Ne predlagam, da popolnoma opustite Netflix (kdo namreč ne potrebuje malo lenarjenja?). Namesto tega združite svoj čas pred ekranom s časom za gibanje! Vključite svojo najljubšo oddajo ali serijo in si jo ogledajte SAMO med treningom. Pravilo je samo eno, ko gledate trenirate. Počepi, sklece, plank, tek na mestu in tako dalje. Želja po naslednji epizodi vas bo spodbudila k naslednji vadbeni seansi! 

5. DOLOČITE MAJHNE CILJE ZA TRAJEN NAPREDEK

Če se vam zdi dosego vašega končnega fitnes cilja preveč zahtevna, ga razdelite na manjše, dosegljive mejnike. Slavite vsako zmago, bodisi če obvladate nov joga položaj ali dodate 2 ponovitvi pri mrtvem dvigu. Napredek, ne glede na to, kako majhen, krepi motivacijo kot nič drugega!

6. MOČ ODGOVORNOSTI

Vem, da si vsi želimo biti močni in neodvisni, vendar ni nič narobe z malo spodbude tu in tam. Delite svoje fitnes izkušnje na družbenih omrežjih, se pridružite spletnim fitnes skupnostim ali najemite osebnega trenerja (namig, namig!). Malo za šalo ampak odgovornost do drugih vas bo ohranjala na pravi poti, tudi v teh zahtevnih dneh.

7. DAJTE PREDNOST OKREVANJU ZA NAJBOLJŠO UČINKOVITOST

Počitek in okrevanje sta enako pomembna kot vaši treningi. Kvaliteten spanec in čas za sprostitev sta nujna, da se telo regenerira in deluje na najboljši način. Zato ne oklevajte s sproščanjem, meditiranjem in razvajanjem s kakovostnim počitkom.

Ne pozabite, da je motivacija kot mišica – tudi njo je treba trenirati! Preizkusite te strategije, jih kombinirajte in odkrijte, kaj deluje najbolje za vas.

Sprejmite izzive, pozabite na izgovore in osvojite nove navade.

En endorfin-poln ponovitev naenkrat!

Smejte se, gibajte se in naj svet opazi kaj ste spremenili oz. dodali v svoje življenje!