" Daniel Jelovič je Osebni trener, ki ljudem pomaga izboljšati kakovost njihovega življenja ne samo s področja gibanja in prehrane, temveč celostnega življenskega sloga. Na tisoče opravljenih ur osebnega trenerstva kasneje se še danes s svojo ekipo vsakodnevno posveča svoji klienteli, kar ga je pripeljalo do slogana “Najboljša izkušnja osebnega trenerstva. " - COSMOPOLITAN

KDO SEM?

Osebni trener, ki dvigne kakovost vašega življenja

moje ime je Daniel, za prijatelje Dani.

Moja mati je želela, da bi bil Nik. Foter je rekel, da bom Daniel. In tako se je vse skupaj začelo.

Pri rosnih devetih letih sem prestopil prag košarkarskega igrišča in metanje žoge na koš je nemudoma preraslo v veliko ljubezen. Košarka mi je nudila varnost in odmik od realnega sveta ter skozi leta ustvarila dragocena prijateljstva. V štirinajstih letih igranja sem spoznal mnogo soigralcev, kondicijskih in glavnih trenerjev – nekateri iz med njih so danes celo prepoznavna imena v košarki v evropskem merilu –, ki so vsak na svoj način prispevali svoj delež k mojemu odraščanju. A košarka mi ni omogočila le sklepanje medčloveških vezi, temveč me v letih nabiranja izkušenj naučila discipline, vztrajnosti in kolegialnosti. Med drugim sem spoznal, kako pomembna je posameznikova fizična pripravljenost.

Zato ni nikakor presenetljivo, da sem se kasneje, med študijem na Fakulteti za šport, soočil z novim izzivom: fitnesom. Teoretično in praktično znanje fizične telesne pripravljenosti, s katero sem se vsakodnevno srečeval pri košarki, sem namreč želel deliti tudi z drugimi. A faks mi ni bil dovolj. Resnična strast za fitnes je pravzaprav vzklila leta 2015 na poslovnem izobraževanju v Ameriki, kjer sem spoznal trenerja in voditelja programa ameriške hit serije “Extreme Weight Loss”, Chrisa Powella. Njegov edinstven odnos in pristop do varovancev, ki se kalijo pod njegovim okriljem, me je popolnoma navdušil. Spoznal sem, da je pojem fitnesa in osebnega trenerstva veliko več kot se zdi na prvi pogled. Je življenjski stil. Ko sem spremljal njegovo zgodbo o tem, koliko ljudem je ponudil roko na poti do želenega cilja in predvsem kakšen pečat je pustil pri posameznikih kot trener ter prijatelj je padla odločitev.

Po podobni poti bom krenil tudi sam – a na drugačen, svoj način.

Kot osebni trener ljudem pomagam spremeniti življenjski stil in postavo. S skupnimi močmi izboljšujemo posameznikovo zdravstveno stanje, v toku procesa hočeš nočeš postanem tudi prijatelj, ki spodbuja, sili k napredku in hkrati ne sprejema izgovorov. Kot zagovornik gurmanske, kvalitetne prehrane in rednega gibanja se obenem seveda zavedam pomembnosti tega, da se moramo občasno tudi sprostiti. Vsakdo izmed nas to počne na svoj način – nekateri uživajo ob pokušanju gurmanskih dobrot, drugi se do poznih jutranjih ur zabavajo v družbi prijatelji, tretji se potijo v fitnesu, na igrišču ali preprosto uživajo v teku v dežju.

Ko to prebirate si verjetno mislite nekaj podobnega kot “tebi je lahko saj izhajaš iz športa, posledično zdravo ješ, ker ti je to naravno, dobro spiš, nimaš stresa, itd …”. Tukaj vam bi nekaj zaupal o sebi. Moji prijatelji se mi kdaj smejijo in očitajo “kako si ti lahko osebni trener?”. Razlog za tem je ta, da fitnes ni ravno moja strast. Zame je to služba, posel. Uživam v tem, ko dobro jem, spijem preveč kozarcev žganja s kolegi, ko jokamo od smeha in ustvarjamo neprecenljive spomine. Tudi zelo rad potujem in zadnja stvar, ki mi pade na pamet je, da bom na dopustu iskal hotel, ki ima fitnes. Na začetku si nisem mislil, da bo ta hobi trenerstva prerasel v podjetje, ki seveda prinaša padce in vzpone. Posledično veliko stresa. Res je, da še nimam otrok… zato pa imam doma psa moje boljše polovice z imenom Pepper, ki ima prekomerno količino energije.

Šalo na stran. Želim vam povedati, da kljub temu, da živim v okoliščinah, ki mi zagotavljajo lažje predispozicije za bolj aktivno ter zdravo življenje se tudi jaz spopadam z balansiranjem le tega. Danes treniram in se v 80% kvalitetno prehranjujem, ker mi to zagotavlja bolj kakovostno življenje – bolje spim, bolje se počutim, vzdržujem občutek moči, brez bolečin in napora grem na različne športe in zjutraj, ko se pogledam v ogledalo sem samozavesten in srečen.

Razlog, da življenje živim nasmejano, hvaležno, aktivno in zdrav obdano s prijatelji in družino je ta, da sem bil v življenju prikrajšan očeta saj ga je doletela bolezen. Imam najboljšo mati na svetu, ki je poskrbela, da je bilo moje otroštvo čudovito. Življenje je kar je, a vseeno verjamem, da ga lahko sami krojimo. Kakovostno in srečno. Velik del tega pripomore kako se obnašate do svojega telesa. Tako fizično kot psihično. V večini gre eno z drugim in zato je potrebno, da poskrbite sami zase.

Zavedam se, da za želene rezultate omogočata le popolna predanost cilju in profesionalen odnos do dela, ki ga opravljam. V sklopu tega zaupam peščici strokovnjakov od fizioterapevtov do zdravnikov s katerimi sodelujem. Razlog za tem je preprost: glavna je stranka, vi. Ljudje, ki potrebujejo mojo pomoč, podporo ali vodenje, so moja vsakodnevna motivacija. Vsak izmed njih je del zgodbe, ki jo pišemo skupaj. Stranka pa zame ni zgolj stranka – z vsako zgradim poseben odnos, ki se čez čas zgradi v prijateljstvo.

Zato ne ponujam samo treninga temveč “najboljšo izkušnjo osebnega trenerstva”.

Čas je da naredite nekaj tudi zase.

Osebni trener, ki dvigne kakovost vašega življenja

Preverite rezultate mojih zadovoljnih strank

Danija poznam iz basketa. Vedno izbere dober trening, tako da imam naslednji dan ornk muskelfibr. Najbolj mi pomeni to, da trenig zelo hitro mine, ena urca kot bi mignu. Pa da se imamo zmeraj fajn.
V prvi vrsti, ker se posveti vsakomur posebaj. Ker res pozna na kakšen način pripeljat svoje telo do tistega cilja, ki si ga želiš. Mislim pa, da on postavi ta cilj še malo višje. Tako, da si na koncu res zadovoljen z izidom.
Preden sem začel delat z Danijem sem imel težave predvsem z disciplino in s tem, da ubistvu če sem sam neki delal sem se ali poškodoval ali pa enostavno ni bilo takih rezultatov kot sem si zaželel …
Meni je naredil fitnes sproščen, zanimiv in zabaven.
Ne samo, da ti zrihta mišice in ti hkrati izgine trebuh.. treningi z njim so namreč celo zabavni.
Neizmerno sem mu hvaležna in on to tudi ve, da se prvič v življenju usedem na mišice in ne na maščobo ...