LAHKO JEM V MEKU?

Mnogokrat dobim to vprašanje.

In priznajmo si. Vsi kdaj pa kdaj zavijemo v McDonalds ali v Burger King. Predvsem na dolgi poti, če drugega ni na voljo “ob avtocesti”.

Včasih je med vso njihovo ponudbo hitre in roko na srce, precej nezdrave hrane precej težko izbrati pravilno in jesti to, kar bi bilo najbolj optimalno. Pa vendar. Pregledal sem njihov jedilnik in podal bom nekaj nasvetov, da boste lažje in bolj pametno izbrali obrok, če vas bo, upam da ne, pot zanesla tja.

1. ZAJTRK
Če iščete sitostni obrok za zajtrk, vam predlagam sendvič imenovan Egg McMuffin, ki ima 300 kalorij, v njem pa je kar 18 gramov proteinov. Ker vsebuje celo jajčko, dobite v svoje telo tudi nekaj hranilnih snovi, vitaminov in mineralov.

2. KOSILO

Če želite nizkokalorično kosilo, potem naročite meni z navadnim burgerjem (ali katerim burgerjem, ki ne vsebuje visokokalorične omake), pečen krompirček, namesto gazirane pijače pa naročite navadno vodo. Tako se izognete nepotrebnim kalorijam, ki jih dokaj nevede hitro vnesete s pol litrsko sladkano pijačo.

Če želite najbolj puste proteine, potem naročite burger, ki vsebuje piščanca na žaru. Včasih ga imajo v posebni ponudbi. Vendar takrat, ko pazite na kilograme, bodite pozorni na to, kako omako ti burgerji vsebujejo. Brez problema lahko naročite burger s katerokoli drugo omako.

Dobra izbira so tudi perutničke.

3. SOLATA ZA VEČERJO?

Bodite pazljivi, te solate imajo več skritih kalorij kot bi si na prvi pogled mislili. Kljub temu, da so bogate z zelenjavo in s proteini (če seveda izberete solato, ki vsebuje piščanca na žaru), imajo prelivi precej kalorij. Svetujem, da ne posegate po majoneznih prelivih, ampak se držite dobrega starega recepta bučno olje/kis, saj ta skoraj nima dodanih sladkorjev in aditivov.

Če povzamem – nič ni narobe, če kdaj zavijete v restavracije s hitro prehrano. Pazite le, kaj boste tam izbrali in kolikokrat boste tja zavili.

Če se vam že lušta burger, zavijte raje v restavracijo, ki ima “prave” burgerje 💪🏼