10 NASVETOV O FITNESU IN PREHRANI ZA ZAČETNIKE

10 Nasvetov o Fitnesu in Prehrani za Začetnike

1. Nihče v fitnesu vas ne gleda

Nobenega ne zanima koliko uteži lahko dvigneš. Vsak je preveč osredotočen nase ali v svoj telefon. Ne skrbi.

2. Vprašajte

Če nekaj ne zastopite ali ne razumete, potem vprašajte nekoga, ki se spozna.

3. To ni šprint ampak maraton

Rezultati se ne zgodijo čez noč. Pristopite k procesu počasi in prenehajte iskati bližnjice. Vedno poudarjam, da sprememba telesne kompozicije ni šprint, ampak je maraton.

4. Sledite svojemu napredku

Ne sme vas biti sram, če si zapisujete svoj napredek. Pomembno je, da veste koliko bremena ste dvignili na določeni napravi, ker vam to predstavlja izhodično točko za naslednji trening. Zapišite si, koliko dnevno prehodite. Obkljukajte si v koledarju, da ste ta teden 3x obiskali fitnes. In tako dalje, zapišite si vse, kar vam vlije motivacijo.

Večina tega ne stori, vam pa polagam na srce: Sproti naredite slike svoje telesne kompozicije, v veliko pomoč bodo (samo vaš BEFORE/AFTER rezultat) !

5. Kritika

kar vi vidite v ogledalu ne vidijo drugi. Ne ustvarjajte si zgodb in scenarijev, ker 99{e26990908f99641d68799a5fe8fa4d90b70f958f77bd1343b27ff7deeec36f69} kar vi opazite drugi ne opazijo. Daleč naokoli ste svoj največji kritik!

6. Ne ozirajte se na tehtnico!

Še kako lahko napredujete kljub temu, da se številka na tehtnici na premakne. Ne obremenjujte se s težo, ker niste profesionalni bokser ali smučarski skakalec.

7. Pravilna tehnika je ključna

Osredotočite se na pravilno tehniko oziroma izvedbo vaj. Progresivna preobremenitev s težo je pomembna, vendar zaradi tega ne sme trpeti pravilna izvedba. To vas lahko stane napredka!

Če potrebujete pomoč sem na voljo pod zavihkom KONTAKT 🙂

8. Štetje kalorij

Štetje kalorij in zapisovanje makrohranil je odlično orodje za sledenje vašega napredka. 

Ni pa nujno! 🙂

P.s.: Jaz uporabljam aplikacijo MyFitnessPal.

9. Individualizacija

Na kratko: Kar deluje za nekoga, ni nujno da bo delovalo za vas. Ustvarite svojo zgodbo.

10. Večja slika

Vedno imejte v mislih, da v življenju obstaja več kot le trening in dietiranje. Ne pustite, da vam to vzame kar vam je resnično pomembno v življenju.

Lp,

Coach Daniel