FITNES POENOSTAVLJENO: 5 PREPROSTIH TRIKOV

Fitnes Poenostavljeno: 5 preprostih trikov!

Dandanes radi kompliciramo. Taki pač smo. Iščemo poti do najhitrejših rezultatov, iščemo bližnjice, iščemo najnovejši trening program ali dieto. Povsod po svetu je tako. Problem nastane, ker se večina od nas ne more držati nerealnih diet in programov. 

Kar je popolnoma razumljivo. Z mano na čelu.

Zakaj?

Ker imamo življenje in temu se je potrebno prilagoditi.

Zato vam bom probal malo olajšati situacijo. In to z naslednjimi 5 triki, ki vam bodo poenostavili vašo “fitnes izkušnjo”.

1. Naredite trening takoj zjutraj

Slišano in prebrano že neštetokrat. A kruta realnost je ta, da imate zjutraj manj problemov in manj nepričakovanih dogodkov. Zato vam polagam na srce, da naredite zjutraj trening, jogo, kardio, karkoli vam pač že paše ali imate v vašem trening planu. Če seveda imate plan, kar ne bi bila slaba ideja.

Torej, če le gre, trenirajte zjutraj.

2. Omejite vaše "prigrizke za goste"

“Kaj pa če kdo pride na obisk? Nič jim nimamo za ponudit”

Oh ja. Rad poskrbim za obiske, tudi če jih ni. Prepričanje, da moramo imeti vedno nekaj doma za goste je kaj hitro lahko dvorezni meč. 

Moj nasvet je vedno bil, da si za določen uspeh moraš urediti svoje okolje temu primerno. 

Če poenostavim: Če doma nimaš piškotov, jih boš težko pojedel. Imam prav ali imam prav?

Ko smo že ravno pri piškotih… Jaz sem si enega vedno prišparal za jutranjo kavo. Enega kot – pojedel sem pol škatle piškotov. In zato si ne kupujem več “piškotov ob kavi”.

Za razmislit 😉

3. Prilagodite vašo vidno polje

Ne rad uporabljam besedno zvezo “zdrava prehrana”, ker je hrana, hrana. Oziroma hrana je zdrava, če jo zdrav človek je’. (Malo poezije in kulturnega pridiha ne škodi).

Eno izmed živil, ki spada v rang zdrave prehrane po definicije kmečke logike je sigurno sadje.

Kaj sem mislil s prilagajanjem vašega vidnega polja. Preprosto. Če bo sadje na jedilni mizi ali v pisarni ali na vaši majhni mizici v dnevni sobi bo v vašem vidnem polju. Če sklepam po sebi bom veliko hitreje pograbil po kiviju, če ga vidim. Kot če ga ne.

Še boljši primer… 

Na mizi je kos pice. Boste pograbili bo tem majhnem kosu nebes ali suvereno pustili na miru? Kljub temu da niste lačni?

Jaz v 10/10 primerov vzamem.

Nauk te zgodbe je, da postavite hrano, ki je bolj primerna vašemu cilju v vaše vidno polje. Tako se boste lažje odločili za griz jabolka, kot za 32 koščkov temne čokolade.

4. Najamite trenerja

Dokaj očitno tu mislim sebe in ne bom izgubljal dragocenih besed. Moje poslanstvo je, da vam pomagam. Na žalost ne morem delati namesto vas, lahko pa vam vzamem ugibanje iz vaših rok in vam oblikujem program, ki ustreza vašim ciljem in vašem življenskem slogu.

Če potrebujete mojo pomoč kliknite na zavihek KONTAKT ali pa me kontaktirajte kar na moj osebni telefon 041 345 731 .

5. Naredite manj, ampak bolje

Kot je dejal John Wooden: “Champions are brilliant at the basics.”

Posamezniki, ki so najboljši na svetu v določeni panogi so mojstri osnov. Obvladajo osnovne do potankosti. To si želim pri vas. Naredite manj, ampak bolje. Začnite pri eni vaji, pri eni ponovitvi. Začnite pri zajtrku, naj bo to prvi uspeh v dnevu. Začnite pri dnevnem sprehodu, meditaciji, …

Kvaliteta ne kvantitea.

Lep dan še naprej,

vaš Coach Daniel