5 UPORABNIH NASVETOV ZA IZBOLJŠANJE SPANJA

SPALNA HIGIENA obstaja in je izredno pomemben dejavnik kakovosti življenja.

Kako si lahko izboljšamo spanec? 

Zadeva je relativno preprosta, saj zahteva od nas samo nekaj sprememb. Malenkosti, ki naredijo veliko!

 

1. TELEFON

“kje imaš telefon ko spiš?” je moje prvo vprašanje pri strankah, ki imajo problem s spancem. Skoraj vsak spi s telefonom, tudi sam sem včasih. Telefon nima kaj iskati v spalnici! Odložimo ga vsaj 4-5 metrov stran. Spalnica je prostor za regeneracijo, počitek in mir. Govorim iz izkušenj, ker sam boljše spim od kar sem naredil to majhno spremembo. In nisem sam, vsi mojj spijo boljše samo zaradi tega.

 

2. ZASPI IN VSTANI OB ISTI URI

Probaj ustvariti rutino. Ljudje smo bitja navad. Lažje se je spraviti v pojstlo ko je čas za to.

 

3. SPANJE 6-8 UR

Vem, kdaj pride dan ko treba stisnit in dokončat obveznosti za naslednji dan. Zato je potrebno postaviti prioritete in zagotoviti kakovosten spanec. Le ta bo poskrbel za produktiven dan. Dobra regeneracija, več energije, večji fokus.

 

4. PREHRANA

Če boš jedel predelano hrano, junk food, preveč sladkarij in podobne zadeve, tvoje telo enostavno ne bo imelo hranil za regeneracijski proces. Upaš natočit dizel v bencinski motor? Točno to, narobno gorivo daješ v svoje telo.

 

5. GIBANJE & TRENING

Sedeči stil življenja, povišan stres, sestanki, poslovne večerje in še marsikaj drugega. Da se razumemo, najdemo čas za trening, če je to prioriteta. Da bi imel več energije, bolje izgledal in boljše spal, moraš trenirat. Trening za moč, šport z žogo ali že sam sprehod naredi veliko razliko. S tem znižamo stres, dnevno porabimo več energije, kar je pa tudi osnova za uspešno preoblikovanje telesa. Poleg tega pa imamo manj energije da razmišljamo med spanjem, torej miren spanec!