KAJ IMATA HUJŠANJE IN RIM SKUPNEGA?

Kaj imata skupnega Hujšanje in Rim?

Prvo nekaj o dopustu.

Spontan dopust se je začel z vožnjo do Fabra, ki se nahaja  nekje dve uri in pol južno od Firenc. Vikend sva začela z občudovanjem toskanske pokrajine, ki je naravnost fenomenalana. Mesto Pienza in razgled nad zaščitenim naravnim rezervatom Val d’Orcia je vsaj meni ostal najbolj v spominu (slika na koncu članka). Priporočam!

Da vam ne vzamem preveč časa v dnevu gremo kar k bistvu. Predvidevam, da ste že slišali za enega izmed njabolj obrabljenih pregovorov …

"All roads lead to Rome!"

Oziroma Tutte le strade portano a Roma (hvala google). Po naše, vse poti vodijo v Rim. 

Izraz izvira iz časa Rimskega cesarstva, ko so zgradili več kot 400 poti v skupni dolžini več kot 70 tisoč kilometrov, ki so povezovale oddaljene kraje z rimsko prestolnico. Mreža se je širila tudi v Vzhodno Afriko.

Rimljani so cestno omrežje zgradili predvsem iz vojaških in administrativnih razlogov.

Ne glede s kje si štartal, je bil končen cilj Rim. Zakaj ta rek povezujem s hujšanjem? Zaradi enega preprostega razloga …

"All roads lead to a Calorie Deficit"

Če je vaš cilj izguba odvečnih kilogramov oz. maščobe bo konec dneva prišlo do enega samega faktorja. Ne glede na to, katero dieto (pot) ste ubrali.

KALORIČNI DEFICIT !

*OPOMBA: Za optimalno izgubo maščobe in telesne rekompozicije moramo dodati pravilen vnos makrohranil, kvaliteten trening in spanec, ter dodatke če so le te potrebni.

A še vseeno največjo vlogo igra vnos in iznos oz. poraba kalorij. Po domače, če boste porabili več kot zaužijete boste hujšali. 

Spodaj si lahko pogledate kaj morate upoštevati za vaš željen cilj. Sosledje je prikazano od najbolj (vsota kalorij) do najmanj (prehranski dodatki) pomembnega okenčka.

"Ja ok, ampak koliko kalorij pa rabim da še vseeno hujšam?"

Dobro vprašanje.

Tudi na to sem mislil, ko sem postavljal svojo stran. Zato sem za vas ustvaril KALKULATOR.

Če vas zanima več in bi radi uredili svojo prehrano ali trening mi pišite. Tukaj sem zato, da pomagam 🙂

Lp,

Coach Daniel

Ps.: Še obljubljena slika s Toskane!

View this post on Instagram

Contadino 🇮🇹 beri “kmet” 🙌🏼

A post shared by DANIEL (@jelovicdaniel) on