SI TIP ČLOVEKA KI ZAČNE “DANES” ALI “JUTRI”?

Velika verjetnost je, da se v naslednjih 2 minutah najdete v tej zgodbi. Zakaj? Ker pišem iz svoje izkušnje in mislim da si nisva tako različna.


Predstavljajte si, da je danes začetek tedna. Če je, še toliko bolje . . .


Ponedeljek zjutraj . . . Ne ravno žameten glas budilke vas zbudi in vrže iz postelje ob 6:00. Umijete se, opravite svojo jutranjo rutino in se odpravite v službo.

Na poti do službe razmišljate o novem tednu, novih dogodkih in novih izzivih, ki ležijo pred vami. Razmišljate o tem kaj bi lahko storili, kaj je potrebno storiti še pred kosilom in kaj pred koncem dneva, ko se dan že prevesi v večer. Vmes je potrebno otroke pobrati v šoli in jih odpeljati na različne aktivnosti – logistika je milo rečeno j***. Hkrati je potrebno pripraviti kosilo in poskrbeti za vse ostale stvari (odvisno od tega kdo ste).

Ko vse vnesete v urnik in začnete razmišljati o tem, da bi lahko danes naredili tisti prvi trening, seveda v skladu z novoletnimi zaobljubami, pride popoln “blackout”. 


Kaj sledi je popolnoma odvisno od vas. Berite naprej, da vidite ali se tudi vaša zgodba nadaljuje enako!

Vsi imamo”natrpane” urnike in vedno najdemo razlog zakaj ravno zdaj ni najbolj primeren trenutek. Za karkoli. Ste mislili, da je pri osebnih trenerjih kaj drugače? Nikakor! Smo ljudje, povsem običajni, s povsem običajnimi težavami, podobnimi vašim in tudi pri nas ne teče vse gladko. Zato se nič ne obremenjujte!

Premislite o dveh navadah, ki jih ljudje lahko izgradimo skozi čas.


1. ZDRAV ŽIVLJENSKI SLOG

To pomeni redna telesna aktivnost in to ni nujno, da pomeni trening v fitnesu, boljl imam v mislih gibanje kot takšno. Sprehod, tek, zumba, če želite. Karkoli vam je všeč. Dobra prehrana, ki ni dolgočasna, polna pristnih naravnih okusov in barv, prava eksplozija naravne kreativnosti v vaših ustih. Ja tudi to se da (kmalu vam postrežem z orodjem, ki vam bo pri tem pomagalo).


2. KAJENJA

Kupiti cigarete, cigare, tobak, karkoli pač že ima kdo rad in pričnete kaditi. Najprej prižgete en sam cigaret, ki vam ni všeč. Še naslednji dan imate na jeziku tisti čuden okus po pepelu in se sprašujete kaj vam je tega treba (podobno kot prvi musklfiber pri treningu), med tem ko prižigate že drugega v tistem dnevu. Več kot jih pokadite, bolj normalno se vam to zdi in hopla ste že kadilec.


Za obe navadi je bil pomemben le en trenutek. Ena sama odločitev. Eno dejanje. Kakšen bo ta trenutek, ta odločitev in to eno dejanje, je povsem odvisno od vas. Noben drug ne more sprejeti odločitev namesto vas.


Enako kot se ljudje odločajo za prenehanje s kajenjem, se odločajo tudi za začetek njihovega programa, ki vodi v zdrav življenjski slog. Vse se prelaga na prihodnji ponedeljek, prihodnji mesec, skratka na jutri. Ena stranka mi je nekoč med treningom, ko sva se pogovarjala o tem zakaj je želel tako hitro začeti s treningi, rekel en pomemben stavek. Te njegov besede so mi ostale v spominu in menim, da vam lahko pomagajo pri tem, da se bolje odločite.


Branko: “Veš Daniel, nisem želel čakati za najin trening na naslednji teden ali na ponedeljek. Meni se to zdi logično. Živim danes in danes mi je res pomemben, kdo pa ve kaj bo jutri?!”


Branko je zadel eno pomembno točko. Takšno, ki je tudi mene takrat spodbudila k temu, da sem se odločil za svojega osebnega trenerja. Hudiča, danes mislim, da bi moral vsak dober trener imeti trenerja. Tako bolj razumemo kaj se dogaja z vami, našimi strankami in hkrati dobimo izkušnjo kaj pomeni biti stranka.


Torej, kaj boste storili vi?!


Čakali na “jutri” ali boste pričeli DANES in spremenili svoje življenje na bolje, dosegli svoje cilje in svetu pokazali, da niste eden tistih, ki nič ne naredi?

Tukaj sem zato, da vas usmerim, da skupaj z vami poiščem pot, ki vam bo najbolj ustrezala in veste kaj še? Tukaj sem, da vam ni potrebno tega narediti čisto sam. Dva kot ekipa vesta več in delujeta bolje – vsak ima svojo nalogo.


Jaz sem pripravljen, če ste le vi 😉 Pišite mi in z veseljem se dobiva na kavi, da pogledava kako lahko začneva z delom.

JA tako preprosto je. PIŠI IN ZAČNI – DANES!


Coach,

Daniel