VSE POPULARNE DIETE DELUJEJO NA PREPOVEDI!

“Hidrate daj stran, sadje je samo sladkor, če povohaš čokolado se boš zredil, ne smeš ___________________ .”
.

Vse, čisto vse nesmiselne popularne diete temeljijo na prepovedi. V trenutku, ko prepoveš določeno hrano, je ta dieta obsojena na PROPAD! 
.

Večina se posluži izločanje hidratov, kar vodi v prvem tednu tudi do minus 3kg. Super.. telo izloči vodo in blato. Problem je, ker izgubljaš napačne kilograme, maščevje še kar ostaja…
.

Razumem, vsi iščemo bližnjice. Ne razumem pa zakaj nasedemo na vsako!
.

“Nova dieta… v samo 5ih tednih do minus 10kg! Skrivnost se nahaja v sadju, ki so ga zauživali pred Kristusom…”
.

Vsi mediji nagovarjajo k rapidni izgubi telesne teže in izločanju okusnih živil po nepotrebnem. Potem se pa čudimo zakaj v letu 2019 že tretjič hujšamo!? 
.

Vsi bi radi izgubili 10kg v prvem mesecu. Kaj pa če to razporedimo na 3 mesece in v vsakem pokurimo 2-3kg maščobnega tkiva? Ne vode ali mišic, vendar maščevja.
.

“A to se da?”
.

Seveda se da!
.

Zapomni si, vse kar hitro izgubimo lahko tudi hitro pridobimo. Easy come, easy go.

.

Večina ne vidi širše slike. Ljudje smo socialna bitja. Radi komuniciramo, se zabavamo in družimo. Ponavadi vse to ob okusni hrani ter pijači. Družinska kosila na katerih bo tašča užaljena, če vsaj ne probam njene potice katero jo je pekla celo jutro. Poslovni sestanki z obilnimi večerjami in aperitivi … več njih.
.
Na eni strani imamo ekstremiste ki po nepotrebnem izločijo določena živila, na drugi strani pa skupino katera težko kontrolira količinski vnos.
.

Kako shujšati s hrano v kateri lahko uživamo, si ne zakompliciramo življenja in kontroliramo količinski vnos? 
.

Nekaj nasvetov v naslednji objavi 😉
.

Lp, Daniel
#JDcoaching