SKRIVNOST JE V TEM DA TRENING NAREDIŠ ZJUTRAJ

KAKO KLJUB NAPORNEMU TEMPU IZPELJATI AKTIVEN ŽIVLJENSKI SLOG? 🤔

1. NASVET: TRENING NAREDI ZJUTRAJ

.

“Dan se po jutru pozna.” ☝🏻
.

Trening oziroma športna aktivnost zjutraj je idealen začetek dneva. Ne samo s časovnega ter organizacijskega vidika, vendar tudi zaradi fiziološkega.
.

Aktivnost zjutraj naše telo spravi v pogon. Hormoni delujejo bolje, čez dan imamo več energije in smo tudi bolj zbrani. Večja efektivnost na sestankih, v pisarni, na klicih, projektih in tako dalje. Lahko bi naštel še veliko pozitivnih zdravstvenih vzrokov, česar se vsi zavedamo.
.

Hkrati je ena izmed prioritet v dnevu za vami. Zjutraj ni izgovorov. Življenje ne pride v napoto razen če se punca zbudi in bi izvajala druge aktivnosti, potem razumem.
.

Saj sem rekel.. športna aktivnost. 😎
.

Za marsikoga bo glavno naslednje. Preden se dan začne, si naredil eno pravilno pozitivno odločitev. Posledično tudi druge odločitve sledijo na to pozitivno noto. Izbira hrane je premišljena. Odločitve so bolj enostavne, ker smo bolj zbrani. Uravnavanje stresa pa je veliko lažje, kar je psihološko ter fiziološko zelo pozitivno.
.

Ko sem že omenil STRES:
.

Zjutraj nas zbudi stresni hormon kortizol. Ko je ta hormon zvišan, ne prispeva veliko pri projektu plaža. Ravno nasprotno, zavira in otežuje nam izgubo maščobnega tkiva ter izgradnjo mišic.
.

Ker predstavlja trening tudi stres za telo, zakaj ga ne bi naredili zjutraj? Kortizol v vsakem primeru naravno dvignemo ko se zbudimo, ohranimo ga visoko s treningom, nato pa naravno pade po opravljeni aktivnosti.
.

Naraven padec po treningu nas popelje v območje kjer telo lažje kuri maščobo, psihološko smo bolj zbrani, več imamo energije, lažje kontroliramo nepredvidljive situacije in lažje ter bolj zbrano sprejemamo pomembne odločitve.
.

Verjamem pa, da si že razmišljal o podobni rešitvi. Razumem. Mogoče je potrebno narediti samo prvi korak? Če rabiš pomoč, mi napiši in bova najdla jutranje termine ki ti bodo ustrezali.
.

Lp, Daniel
#JDcoaching