ZMOREŠ, NADALJUJ!

Pri hujšanju in spremembi življenjskega stila je na začetku največji problem, da hitro (prehitro) odnehamo. Vsi smo isti, le da se pri nekaterih to kaže pri telovadbi, pri drugih pri poslu, pri nekaterih pri vrtnarjenju. Takšna je naša narava in tukaj ne moremo nič.

Je pa tukaj nekaj trikov s katerimi boste imeli več možnosti, da vam uspe priti do želenega cilja.

➡️ PREPROSTOST
Vedno, ko boste v svoje življenje vnesli spremembo se vprašajte, kako preprosto se je držati te spremembe. Rangirajte. Razmišljajte praktično. Predstavljajte si lestvico od 1 do 10 in ocenite, koliko je možnosti, da boste lahko to delali čisto vsak dan v naslednjih dveh tednih. Če uvajate spremembe glede vadbe, raje v samem začetku začnite s preprostimi vajami, ki jih boste lahko vsakodnevno izvajali, šele kasneje, ko vam postanejo rutina, preidite na bolj kompleksne.

➡️ RAZDROBLJENOST
Velike stvari si razdrobite na manjše komponente in tako izvajajte spremembo. Npr. če želite vsak dan preteči 5 kilometrov, pa veste, da tega na začetku niste zmožni, si pot razdrobite na manjše dele – npr. 5 krat po 1 kilometer. Stopnjevali boste kasneje.

➡️ ZAPOREDJE
Sledite zaporedju – začnite s 1. stvarjo, nadaljujte z 2. stvarjo, pa s 3. in tako naprej. Vsega naenkrat ne boste mogli spremeniti in obstaja velika verjetnost, da boste v primeru, da začnete s prevelikimi obremenitvami, tudi hitro odnehali. Zato začnite z manjšimi spremembami.

➡️ STRATEGIJA
Načrtujte spremembe vnaprej. Če veste, da imate neko navado, ki vas na poti do uspeha ovira, se je poskusite znebiti.

➡️ POMOČ
Pri svoji poti do cilja boste potrebovali pomoč, podporo…najdite si osebo, ki je to dala skozi. Naj bo vaš mentor, trener, tolažnik, motivator. V tistih trenutkih, ko boste hlepeli po sladkem, ko boste tekli ali se potili v fitnesu, pa več ne bo šlo naprej, bo ta oseba ključnega pomena za to, da boste prišli do začrtanega cilja.

➡️ IN PA ŠE ZADNJI – NE ODNEHAJTE!
Na začetku boste vsak dan tako daleč, da boste mislili, da ne zmorete več. In, ko boste tako daleč, da boste mislili, da več ne gre, nadaljujte in vztrajajte.

Za vsa vprašanja sem vam vedno na voljo preko maila INFO@DANIELJELOVIC.COM