2 ključna nasveta za prehranjevanje zunaj

2 ključna nasveta za prehranjevanje zunaj

Se tudi ti v restavraciji nisi nikdar vprašal, zakaj vedno znova naročiš soloto, če je pa zaradi vseh prelivov njena kalorična vrednost skoraj takšna, kot vrednost dunajca s pomfrijem?

O tem sem se spraševal tik po tem, ko sem se nehal mastiti z odlično hrano na letošnji prvi Odprti kuhni. Vse te jedi sem kot “pravi gurman” v zadnjih mesecih, ko so jo odpovedovali, zelo pogrešal.

To, da zdravo in fit ješ, ter izbiraš obroke, ki so zdravi, je zunaj lahko velikokrat problem. Poglejmo na primer gurmanske solate in tako imenovane zdrave sladice. Te jedi so samo modernizirane ‘fitnes jedi’, ki pa v sebi skrivajo ogromno količino kalorij, ki se jih zaradi njihovega prizvoka zdravega, sploh ne zavedamo. Velikokrat imajo te jedi celo več kalorij kot doma pripravljeni obroki in sladice.

Zato ti pri prehranjevanju zunaj svetujem dvoje.

1. Če zunaj ješ ZELO POGOSTO, izbiraj med hrano, ki je pripravljena na manj maščobe (na primer: namesto ocvrtih piščančjih prsi izberi piščančje prsi na žaru, namesto ocvrtega krompirja naroči praženega, namesto solat z gurmanskimi prelivi naj bo izbira solata s kisom in z malo bučnega olja), bodi pa pozoren tudi na to, da ne vnašaš v telo dodatnih jedi s sladkimi pijačami, ki jih dobri natakarji zmeraj ponudijo.

2. Ko greš na specialitete za katere veš, da so kalorične, ob njih UŽIVAJ.

Ne razmišljaj o kalorijah, njihov presežek raje kasneje pokuri. Poskrbi tudi, da bodo tvoji naslednji obroki “zdravi” in manj kalorični.

Pa dober tek!

P.s: Meritve telesne sestave potekajo prvi teden v juniju in to po posebni ceni, ki jo ponudim samo na Meritvenih dnevih. Za polovično ceno! Kar ne vključuje samo meritev, temveč tudi analizo in posvet.

Priporočam, da si za vse skupaj vzamete nekje 20min.

Svoj termin za meritev lahko rezervirate na spodnjem kontaktu:

041345731

info@danieljelovic.com

Lp,

Coach Daniel