KAKO SHUJŠATI PO PRAZNIKIH?

Praznikov je skoraj konec in gotovo se tudi vi sprašujete kako sedaj svoje telo ponovno spraviti v isto stanje, kot je bilo po praznikih, preden ste hodili po obiskih in se preobjedali s potico. 

 

Nisem zagovornik diet, pa vseeno menim, da vam hitra razstrupljevalna kura po praznikih ne bo škodila. Ne govorim o pečeni piški, ampak o tem, da se nekaj dni poskusite zdravo prehranjevati, morda si kak dan privoščite tudi “detox”.
Ne bo vam čudežno razstrupil telesa, saj to opravljajo naša jetra sama. Vendar vas bo spravil v “ritem” zdrave in kalorično nižje ter hranilno bogate hrane!

 

➡️ Prva stvar, ki vam jo svetujem je to, da ne skočite kar takoj na tehtnico. Pokazala bo več. Vi boste po nepotrebnem slabe volje. Izognite se temu in se jih nekaj dni izogibajte. Med tem pa poskrbite za to, da bo po enem tednu zopet pokazala to, kar je pokazala pred enim tednom…ali celo manj 😉

 

➡️ Pripravite si smoothie iz špinače, ki mu dodajte sadje. 

Mimogrede, ste vedeli, da ima skodelica špinače le 40 kalorij? 🤓 V zelene smoothieje lahko dobro pokombinirate banano, pa ananas, lahko tudi kako drugo sadje. Zeleni smoothie vam bo pomagal, da v vaše telo vnesete hranila, ki bodo poskrbela za hitri dvig energije, pomagali vam bodo pa tudi pri tem, da boste prešli vmesno lakoto med obroki. 

 

➡️ Dodajte vlaknine v svojo prehrano

Po praznikih je nujno, da si znova porihtate prebavo. Priporočam vam, da povečate vnos vlaknin, ki jih dobite iz zelenjave. Če ste med prazniki jedli kruh in šunko, zdaj jejte ovsene kosmiče, zelenjavo, fižol, razno jagodičevje…

 

➡️ Spijte dovolj vode

Spijte veliko vode. Z njo boste odplaknili odvečne toksične snovi iz telesa in poskrbeli za to, da bo vaše telo dobro hidrirano. 

 

Za več nasvetov spremljajte naslednje novice!

Za katerakoli vprašanja sem vam pa vedno na voljo na spodnjem chatu in mailu INFO@danieljelovic.com .

Daniel.