SPOŠTOVANE GOSPE, GOSPODIČNE, DEKLETA.

Spoštovane gospe, gospodične in dekleta. Ta zapis je namenjen samo vam.

Sem Daniel in sem osebni trener. Že nekaj let redno treniram in skrbim za svoje telo. In ne, to ni ženitni oglas, čeprav se na prvi pogled morda tako sliši. Mogoče si po tem, ko pogledate mene in moje fotografije mislite, kaj je to za en.. Moški, sam trenira, premetavanje uteži mu je naravno. Kaj pa on ve, kako se me v resnici počutimo.

Res je. Pojma nimam. Ne vem kako se počutite. Saj konec koncev nisem ženska. Ko hodim po Ljubljani le redko kdo bulji v mojo rit, medtem, ko švicam v gymu pa me večinoma ljudje pustijo pri miru in me ne vabijo na pijačo tik po tem, ko se stuširam in pridem iz garderobe.

Ko tako pomislim… grozno vam mora biti. In ne vem, kako se počutite ob tem. Si pa lahko približno predstavljam, da ni ravno prijetno.

Ženske imate zelo rade skupinske vadbe, kjer se srečujete z drugimi ženskami, ki podobno razmišljajo, ki si delijo iste težave in skrbi glede treningov, prehrane. Tam še malo poklepetate, izmenjate slabo izkušnjo iz službe in se ne sramujete tega, da lahko poveste, da ste zaradi žalosti takoj po službi namesto domov odšle v Meka in tam pojedle največji meni in še sladoled po vrhu. Ženske vas razumejo, moški veliko težje. Tega se zavedam ravno tako, kot se tega zavedate ve.

Ampak naj vas potolažim…kakorkoli razmišljate, da je nam moškim enostavno. Ni nam. Niti meni ni bilo. Spomnim se svojih začetkov v fitnesu, ko se mi niti sanjalo ni, kaj moram početi. Vzel sem si zgled pri drugih in se pretvarjal, da sodim mednje. Občudoval sem tiste, ki so bili predani in trenirali tako, da niso opazili okolice. Želel sem si biti eden izmed njih, nikakor eden izmed tistih, ki so ocenjevali ženske na kardio napravah. Kljub temu priznam, da je včasih pogled nehote splaval tja. Bolj, ko sem se zavedal, da že jaz to počnem, ko tega ne želim, bolj sem ugotavljal, kako mora biti neprijetno ženskam, ki jih vsi tako gledajo. Niti malo čudno mi več ni bilo, da ženske s tako težavo pridejo v fitnes in telovadijo. Večina se jih je tako morala počutiti kot jaz, ko nisem vedel kaj početi… potem pa še vsi tisti pogledi. Vem kaj ste zakrivili lansko poletje sploh ni tako grozna grozljivka v primerjavi s tem.

Pa vendar, delo v fitnesu je potrebno za pridobivanje mišične mase (razen, če ste tako privilegirane in lahko popoldne fizično delate na kmetiji). In ne, nikakor ne boste z dvigovanjem uteži naenkrat postale mišičaste, ampak boste na ta način postale bolj močne, imele bolj zdrave kosti in oblikovale postavo v takšni smeri, kot si to želite. Če ne veste kako, vam lahko pomagam tako, da boste vaše cilje dosegle hitreje. Ne vem, če si bolj želite postati lepše, bolj samozavestne ali pa bolj zdrave. Vem pa, da boste z mojo pomočjo postale vse to.

Ker se zelo dobro zavedam tega, da vaše telo ni enako telesu vaše prijateljice ali ženske, ki ji morda skrivoma zavidate, da je tako lepa, imam individualen pristop, kjer vse treninge prilagodim vam, vašim željam, glede tega kar želite doseči in vašim zmožnostim ter morebitnim oviram, ki jih imate. Kljub temu, da smo sedaj že razčistili, da vas ne razumem čisto, to ni ovira. Skozi čas sem nabral ogromno znanja s katerim vam želim pomagati, da boste dosegle tisti cilj, ki ga želite doseči. Želim si, da ste srečne. Želim si, da ste bolj zdrave in bolj polne energije. Želim si, da ko pridete na sestanek v tisti novi rdeči obleki, kar zablestite in vzamete dih vsem prisotnim že s svojo pojavo, ne samo s svojim znanjem. Želim si, da z veseljem pridete na fitnes. In želim si, da čez leto dni rečete:

“Daniel, hvala, da si mi pomagal, da sem postala točno takšna ženska, kot sem si vedno želela biti.”

Vedno sem dosegljiv na info@danieljelovic.com ali pa me kar direktno pokličite na 041345731, da ob kavi poklepetava in narediva plan tega, kako bova dosegla vaš cilj.

Se vidiva Daniel.