MOJ TRENING, NOVA SERIJA !

Ideja o mojem treningu je nastala na INSTAGRAMU, kjer je opcija “story highlights” ker …

je tam zunaj, daleč v daljavi, za devetimi gorami in devetimi vodami veliko posameznikov in posameznic, ki ne vejo kje naj začnejo, kateremu programu naj sledijo in hkrati so tu moji varovanci, ki bi radi ( jaz jim govorim da morajo ) naredili sami trening ampak ne vejo točno kaj.

 

Zakaj ravno “MOJ TRENING” ? Ker dejansko sam naredim ta trening in ga objavim. Potrudil se bom objavit čim več epizod in hkrati čim več različnih treningov!

P.S.: Vsakršni predlogi in želje so več kot dobrodošle !

Upam, da boste tu dobili kakšno idejo in najdli kakšno novo vajo! Še bolj pa, da dvignete svojo rit, se spravite v fitnes ali v naravo in naredite nekaj ;)s

Vse AKTUALNE OBJAVE na mojem INSTAGRAMU @jelovicdanielQ&A ?!

Kaj pomenijo črke A, A1, B in tako dalje ?

Črke določajo vrstni red vaj. A je prva vaja, B je druga vaja, C je tretja vaja, D je četrta vaja , … 

Ko se zraven črke doda še številka (A1, A2) gre za set vaj.. torej, prvo izvedemo vajo A1… takoj po končani vaji nadaljujemo na A2 brez odmora! Če je več številk, nadaljujemo do zadnje.

Kaj je SUPERSET ?

To je krog dveh vaj. Izvedemo 2 vaji, eno za drugo brez odmora. PRIMER: A1: Deadlift A2: Poskoki

Kaj je TRIPLESET ?

To je krog treh vaj. Izvedemo vse 3 vaje, eno za drugo brez odmora. PRIMER: A1: Deadlift A2: Poskoki A3: Plank

Kaj je DROPSET ?

Izvedba določene vaje pri kateri nižamo težo in višamo število ponovitev. Pri vsakem “dropu” naredimo čim manj pavze.  *Lahko pustimo tudi isto število ponovitev, vendar se teža vseeno zmanjša. Skratka, variacij je zelo veliko.

PRIMER 1: Izvajamo vajo “Bench Press” oz. “Potisk s prsi”. Začnemo z 60kg in naredimo 6 ponovitev. Zmanjšamo težo na 40kg in naredimo 8 ponovitev. Zmanjšamo težo na 20kg in naredimo 10+ ponovitev.

PRIMER 2: Izvajamo vajo “Leg extension” oz. “izteg kolena”. Začnemo z 50kg in naredimo 10 ponovitev. Zmanjšamo težo na 40kg in naredimo 10 ponovitev. Zmanjšamo težo na 30kg in naredimo 10 ponovitev. Lahko nadaljujemo če seveda ni prezahtevno za sklep!

Zakaj pišem vaje v ANGLEŠČINI ?

1. Meni osebno je lažje in tudi vam bo bolj razumljivo.

2. Vse variacije vaj oz. gibalnega vzorca lahko najdete na youtubu in podobnih kanalih, če ne objavim videa za določeno vajo.

3. Bolje se sliši 🙂

POLEG TEGA…

Verjetno te ne zanima moj Instagram lajf.

Razen če te, potem KLIKNI TUKAJ


IMG_0716 2