PASTI VESELEGA DECEMBRA

Bodimo iskreni – veseli december je stresen.

Velik del stresa predstavljajo dodatne kalorije, ki na nas prežijo na vsakem koraku.

Kuhano vino na mestnih trgih, slastni medenjaki, druženja s prijatelji in družino, službeni zaključki.

Veliko ljudi ne ve, kako bi se s temi izzivi spopadli, saj so navajeni, da v tem času pridobivajo kilograme.

Vedno poudarjam, da je zelo pomembno to, kako smo miselno naravnani. Pomembno je, da se zavedamo kalorij, ki na nas prežijo in, da se zavedamo osnovnega pravila, da je kalorijski vnos potrebno uravnovesiti s porabo.

Včasih je v decembrskem času precej težko doseči to, da se dovolj gibamo in, da ostanemo fokusirani na cilj.

Kljub pomanjkanju časa in preobilju slastnih dobrot, pa se poskusite tudi v decembrskem času držati sledečega:

✅ Ne obremenjujte se preveč. Če imate en slab obrok na dan, še vedno stremite k temu, da bodo ostali obroki uravnoteženi, polni hranil, ki jih vaše telo potrebuje in manj polni sladkorja in slabih maščob.

✅ Izogibajte se alkohola
Kljub temu, da je december znan po kuhančkih na trgu, punču in kuhanemu ginu, se takšnih pijač izogibajte, saj vsebujejo precej kalorij. In roko na srce – kdaj ste šli na ENEGA kuhančka?

✅ Vedno, ko boste na tem, da se pretirano spozabite pri prehrani, imejte v mislih to, kako ste za lepo in zdravo telo garali čez celo leto. To je psihološki trik zahvaljujoč kateremu boste pojedli manj in se večkrat prisilili v gibanje.

✅ Ker je december znan po zaključkih in medsebojnih druženjih, hkrati pa morate vse to kombinirati še s službenimi obveznosmi in obveznostmi, ki jih imate do najbližjih, je časa za treninge bolj malo. V tem času vam priporočam hitre ampak zelo intenzivne visokointervalne treninge. V tridesetih minutah boste naredili optimalen rezultat.

Kljub vsemu pa ne pozabite, da je december čas za najbližje. Naj vam razne diete in miselne prepreke ne pokvarijo druženj.