KAKO V FORMO PO POLETJU + DARILO?

Ja vem, hitro je minilo to poletje… kot ponavadi vsako. Upam da ste uživali na morju, preživeli čim več časa s prijatelji, družino in bližnjimi ! Verjamem pa da ste tudi dobro (predvsem okusno) jedli in si več ali manj časa vzeli za počitek in relaksacijo na plaži. 

No, vsaj jaz sem… bom kar prvi ki bo priznal da sem zeeelo dobro jedel, še posebej v Grčiji. Tudi nobena skrivnost ni da sem si skoraj vsak dan… okej čisto vsak dan privoščil božanski tiramisu sladoled!

Ps: To je bilo na Lefkasu in če greš tja, me pocukaj na chatu da ti javim kam in kje!

Zakaj to pišem? Ker sem na istem kot ti ! Zelo malo sem treniral in nahranil dušo in srce z okusno hrano. Posledično sem tudi pridobil kakšen kilogram ali dva. Bilo je vredno, priznam!

GREMO K BISTVU!

Če bereš to imava verjetno podoben izziv, da ne rečem problem. 

Najtežje je ponovno začeti po poletju in verjamem da te zanima kako se spraviti nazaj (ali prvič) v formo oz. željeno postavo… 

Izpostavil bom 3 dejavnike in na koncu dodal še nekaj posebnega, kar preberi do konca 😉

 

1. KAJ JE TVOJ MOTIV & CILJ?

Pomembno je, da imaš razlog za tem kar delaš. Močnejši je ta motiv, bolj trdo boš garal za cilj! Še bolj pomembno… konstanten boš!

Bom izhajal kar iz sebe… Nisem zadovoljen v svojem telesu in bi rad to spremenil. Vizualno in fiziološko! Kar pomeni, da moram dvignit mišično maso ter zmanjšat {e26990908f99641d68799a5fe8fa4d90b70f958f77bd1343b27ff7deeec36f69} maščobe. Posledično bom lažji in hitrejši za dvoranski basket, ki je vedno aktualen v zimskem času. Poleg tega bi imel več energije, boljše počutje in rad bi da moje telo deluje kar se da optimalno.

Preden končam 1. točko… Kaj je cilj brez datuma? ŽELJA. Postavi si datum in se spravi na delo!

 

2. KAKO KAŽE S PREHRANO?

Pomembno je da zaužijemo 80{e26990908f99641d68799a5fe8fa4d90b70f958f77bd1343b27ff7deeec36f69} nepredelano hrane in si pustimo tistih 20{e26990908f99641d68799a5fe8fa4d90b70f958f77bd1343b27ff7deeec36f69} predelane za malo razvajanja. Sledi dnevni kalorični vnos, kater je prilagojen vašemu cilju. To si lahko izračunate na KALKULATORJU ! 

Nekaj preprostih navodil:

– Kalorični vnos je zelo pomemben (deficit za “hujšanje”, surplus za pridobivanje mišic)

– Bodi konstanten, je pač proces… vprašaj se koliko časa si rabil, da si prišel do tega stanja? “CONSISTENCY IS KEY!”

– Kilogrami niso pravo merilo za uspeh (cilj je obdržati mišično maso oz. tonus in skuriti maščobo oz. celulit)

– Kava naj bo brez mleka (če se da, ne bo pa konec sveta če ne)

– vnos beljakovin naj se vrti okoli 1,5 – 2,2 grama na kilogram telesne teže

– Ogljikovi hidrati niso noben bav bav, razen če ne prenašate glutena ( še posebej ženske ) …

– Sladkarije in alkohol.. NE DOTIKAJ SE JIH !!!

– Spij veliko vode

– TRENIRAJ, gibaj se ( več v nadaljevanju )

3. TRENING in GIBANJE

Fitnes, doma ali zunaj. Kjerkoli se boste lotili treninga je najbolj pomembno to, da date (lepo po slovensko) vse od sebe in ste konstantni. Rezultati ne pridejo čez noč. Napredek se gleda mesečno in ne vsak drugi dan. Še posebej pa se ne gleda tehtnice, ker vam ta podatek naredi več škode kot dobrega.

Poleg tega, da izvajate trening z utežmi in lastno težo, naj bo pristotna tudi vsakdanja druga vrsta aktivnosti. Kaj to pomeni. Hoja, tek, sprehod, plavanje, različni športi, seks? itd. Še posebej na dneve ko nimate treninga je taka aktivnost toliko bolj pomembna, ker vam dvigne dnevno porabo energije! 

Kaj je ključ za izgubo odvečnih kilogramov oziroma kurjenje maščobe? Poraba KALORIJ oz. ENERGIJE! Če moraš shujšati moraš biti v kaloričnem deficitu, katerega dosežeš z omejenim dnevnim vnosom hrane in povečano dnevno aktivnostjo!

NASVET: Sprehod na dan naredi veliko več kot mislite! Poleg tega se raziskave nagibajo k temu, da nizka aktivnost porablja maščobe za energijo!

DARILO oz. BONUS !?

Sem rekel, da se splača prebrati do konca. Če te zares zanima kako:

IZGUBITI ODVEČNE KILOGRAME

PRIDOBITI MIŠIČNO MASO oz. TONUS

OBLIKOVATI in PREOBRAZITI SVOJE TELO

PRIDOBITI NA KONDICIJI IN MOČI

IN ŠE VEČ, KARKOLI TE ZANIMA …

Potem te vabim na BREZPLAČNO ANALIZO ( za vse podrobnosti si poglej video spodaj! )

https://www.youtube.com/watch?v=BEchZvEI86Y

Te zanima več o BREZPLAČNEM treningu oziroma bi se PRIJAVIL?

Kaj še čakaš? Gumb je spodaj…


KLIKNI TUKAJ