Če ne veš kam greš …

”Če ne veš kam greš, ne boš nikoli prišel do tja!”

Razen, če te obišče dobra vila in ti izpolni skrito željo. A tudi ta se ne bo uresničila, če je ne boš zares natančno definiral.

Tudi pri hujšanju in preoblikovanju postave to še kako drži.

Stranke, ki pridejo k meni in mi rečejo: ”Dani, želim si, da bi malo shujšal”, kar takoj postavim na realna tla in jim povem, da bova na začetku najprej ugotovila na kateri točki sva, potem bova skupaj zastavila cilje, nato pa naredila še plan do tega, kako jih bova dosegla.

Določitev cilja je namreč naša velika motivacija, ki bo poskrbela za to, da ne obstanemo na eni točki. Želja po tem, da cilj dosežemo, pa nam bo pomagala pri tem, da bomo odgnali stran strah, lenobo in ostale izgovore, ki so velikokrat naši zvesti spremljevalci.

Ravno tako, kot to, da cilj določite, je pomembno to, da svoj cilj zapišete. Na ta način podzavestno sprogramirate svojo podzavest do tega, da poskrbi, da boste delali za to, da cilj uresničite. Iz vaše želje ste naredili zavezo, da boste nekaj dosegli.

Naslednja stvar, ki jo svetujem je, da določite vsaj okvirni datum. Pri hujšanju je še posebej pomembno, da ste pri tem realni. Če si boste za cilj zastavili, da shujšate deset kilogramov in za rok postavili mesec dni, vam garantiram, da ga ne boste dosegli. Poskrbeli boste le za veliko slabe volje in razočaranje, ki najbolj pogosto vodi do tolaženja s hrano in alkoholom, kar bo uresničitev cilja še zamaknilo.

K temu, da vaš cilj uresničite pa bo prispeval tudi natančno določen plan. A o njem bomo govorili naslednjič.

Če imaš težave pri definiranju cilja oz., če ne veš kako bi preoblikoval svoje telo do te mere, da bo bolj zdravo in, da se boš v njem boljše počutil, se mi javi na info@danieljelovic.com ali me pokliči na 041 345 731.

Lp,

Coach Daniel