Naredi to, če hočeš aktivno izgubiti telesno maščobo

Če hočeš aktivno izgubiti telesno maščobo, ti svetujem, da jo najprej nehaš aktivno pridobivati.

Upam, da si se sedaj vsaj malo zamislil in premislil o tem stavku. Verjetno si pomislil na to, kako poteka tvoj dan in kako v telo vnašaš kalorije. Prav gotovo si se tudi sam pri sebi uprl misli, da telesno maščobo aktivno pridobivaš, saj zadnje čase res pridno paziš na to, kar ješ.

Če se nisi, potem si vzemi 5 minut časa in greva skupaj skozi to oz. še bolje, vzemi takoj po branju tega članka v roke beležko in vsaj tri dni vanjo pridno beleži to, kar poješ. Bodi popolnoma iskren oz. iskrena do sebe in v to beležko zapiši popolnoma vse – od tega, kar namažeš na kruh, do tega, kaj zaužiješ med obroki. Posebno pozornost nameni tudi količinam zaužite hrane, saj na koncu le-te naredijo veliko razliko skupnem kaloričnem vnosu.

Stavim, da bo ugotovitev po teh treh dneh spremljanja enaka, kot pri vseh ostalih, ki so napravila takšno samo- observacijo – v sebe vneseš preveč nepotrebnih kalorij, ki se jih niti ne zavedaš. In točno to, kar tako močno škodi tvoji postavi in posledično tvojem počutju, bova sedaj spremenila.

Ko imaš po treh dneh zapisano vse, kar je z veseljem romalo na pot v tvoj želodec, z rumenim (lahko tudi z roza ali zelenim) markerjem označi tiste stvari, ki izstopajo in ki jih zaužiješ povsem nepotrebno. Ta živila (predvidevam, da so to razni prigrizki, gazirane pijače, alkohol…) z lahkoto pogrešiš na svojem jedilniku.

Imaš?

Zdaj sva pri drugem, zelo pomemben koraku. Pojdi v kuhinjo oz. do predala, kjer imaš te prigrizke, vzemi jih ven, jih še zadnjič poglej in se jih nemudoma znebi.  Ni treba, da jih splakneš v WC školjko kot odvisnik, lahko pa jih podariš sosedom, otrokom, prijateljem bilo kom.

Naslednji korak bo še bolj boleč – teh stvari nikdar več ne kupi. 

… Nikdar ravno ne, a vsaj za nekaj časa se jih izogibaj.

Ko se boš navadil, da v tvojem življenju ne bo več vmesnih nepotrebnih prigrizkov, katere v večini poješ samo zato, ker ti je dolgčas ali, ker hrepeniš po nečem, česar ne moreš (ali ne želiš) izraziti, boš nehal aktivno pridobivati telesno maščobo.

Lep dan še naprej,
Coach Daniel
P.S. Če ti je bilo to zanimivo, ali pa ne, daj mi napiši kaj te najbolj zanima in se probat razpisat ali posnet kakšen video 🙂