Fit med Dopustom

Fit med Dopustom

Opažaš, da se je tudi tvoja oblika začela počasi spreminjati? Da so se tiste mišice, za katere si tako pridno nekaj mesecev garal, začele mehčati, hkrati pa si hvaležen, da si bil na morju takrat, ko si bil v top formi?

Nikar ne razmišljaj tako in se ne vdaj malodušju. Ne bodi hvaležen, ker si bil na morju v top formi, ampak bodi hvaležen le za to, ker si bil. Top forma je namreč nekaj, kar bi moral ohranjati in se ne zgolj pol leta pehati za njo, da bi jo lahko tisti en teden razkazoval, potem pa ponovno v svoje telo vnašal vse, česar bi si zaželel.

Tukaj je  TOP 5 nasvetov za tvojo TOP formo v kateremkoli letnem času:

1.

Spij dovolj vode

Voda je tisto pomembno hranilo na katerega velikokrat pozabljamo. Čeprav se vse vrti okoli nje, in čeprav je kar tri četrtine našega telesa sestavljenega iz vode, pozabljamo na to, kako pomembno je, da je dovolj popijemo in se hidriramo. Kot veste, obstajajo priporočene količine popite vode, ki bi naj naše telo ohranjale zdravo, a poleti se te količine navadno zvišajo, saj se povrhu vsega še izdatno potimo. Zato bodite v vročih poletnih mesecih še posebej pozorni na to, da dovolj pijete.

2.

Dobro jej!

Dobro in kvalitetno jesti sta dve popolnoma različni stvari. Dobro jemo takrat, ko jemo nekaj, kar nam je všeč, kvalitetno pa takrat, ko so naši obroki sestavljeni iz vseh pomembnih skupin živil, ki jih naša telesa potrebujejo. Seveda pa lahko pripravljamo dobre kvalitetne obroke. In kot foodie in osebni trener v enem, si seveda želim, da tudi vi stremite k temu. O tem, kako pripraviti popolne obroke, pripravim poseben članek.

3.

Ne pozabite na redno telesno aktivnost

Redna telesna aktivnost nas ne samo ohranja v pogonu, ampak z njo poskrbimo za to, da porabljamo kalorije in, da oblikujemo svoja telesa. Čeprav smo poleti veliko bolj leni za treninge, kot sicer, pa lahko treninge vsaj delno nadomestimo z aktivnostmi na prostem – s hojo, kolesarjenjem, rolanjem, pohodi v naravo.

4.

Izogibajte se Alkoholu

Vem … Sedaj, ko je VROČE, se zares prileže HLADNO pivo. In koktejli. Pa limonade z okusi. In dodatnimi sladkorji. Ampak z njimi v telo vnašamo prazne kalorije, hkrati pa poskrbimo za to, da naše telo začne hrepeneti še po prigrizkih po katerih mi sicer ne bi. Če nimate res močne volje, boste pri tem klonili in z eno tako zaužito pijačo sprožili domino efekt.

5.

Dovolj spite?

Čas dopusta je čas, ko lahko nadoknadimo minus spanja, ki smo ga pridelali tekom leta. Zato izkoristite možnost, ko lahko več spite in polnite svoje baterije kolikor le gre. Prav kmalu boste že v ponorelem ritmu, ko morda ne boste mogli spati toliko, kot bi si želeli.

Ko smo že pri prehrani in nasvetih. Lahko vam trdim 2 zadevi. Prva je ta, da nisem samo osebni trener temveč tudi prehranski svetovalec. Kot drugo pa to, da vam pri svojem prehranskem coachingu ne bom vzel tisto, kar imate najraje, ker tudi jaz uživam v hrani.

info@danieljelovic.com

Lp,

Coach Daniel